Vragen? Neem contact op:
+31(0)631780431

HET ONTSTAAN VAN STICHTING STIO

Stichting STIO is opgericht in de jaren 90, maar al vroeg in de jaren 80 zijn we begonnen met het verzamelen van Deutz trekkers. Dat was het begin van ons huidige bedrijf, ontstaan uit hobby.

Tijdens het restaureren van onze tractoren kregen we steeds vaker te horen dat onderdelen ‘niet meer leverbaar’ waren. Ook medeverzamelaars liepen tegen dat probleem op. We toerden destijds regelmatig door Duitsland, deden veel contacten op en leerden mensen kennen die ons aan onderdelen konden helpen.

Toch bleek Deutz in die tijd niet voldoende interessant voor handelaren, andere merken veroverden de markt. We besloten als STIO het vervolgens over een andere boeg te gooien; het maken van stickers en emblemen. De vraag hiernaar werd steeds groter en ook de (toen nog kleine) Deutz wereld bleek grote interesse te hebben. De stickers lieten we maken en de emblemen werden door een andere mede verzamelaar gegoten.

De vraag naar Deutz onderdelen nam ook weer toe. Eerst lieten we onderdelen maken alleen voor eigen gebruik en voor onze club verzamelaar. Naarmate de vraag groeide, groeide ons bedrijf mee.

Omdat onderdelen alleen in grote hoeveelheden besteld konden worden, verkochten we door aan derden en dat bracht ons bij ons doel; tegen een redelijke prijs nieuwe onderdelen in en verkopen. Stichting STIO is daarmee uitgegroeid tot een gerenommeerde partij in de wereld van oldtimers en trekkers.